Dakrenovatie service

De Haarlemse Dakservice is inmiddels al 20 jaar dé dakrenovatie specialist in Haarlem en omstreken.

Weet wat je op je dak haalt:

Jouw dakrenovatie in goede handen bij de Haarlemse Dakservice

Overweeg je een renovatie van je dak? Dat ben je bij de Haarlemse Dakservice aan het juiste adres. De Haarlemse Dakservice is inmiddels al bijna 20 jaar dé dakrenovatie specialist in Haarlem en omstreken. Ons team van gecertificeerde dakdekkers en loodgieters kent de dakrenovatie markt in Haarlem en omstreken als geen ander. Je dak is bij ons in vertrouwde handen. We leveren kwaliteit door vakmanschap en geven daarom ook 10 jaar garantie op een complete dakrenovatie.

Dakrenovatie of je dak vervangen

Doorgaans hebben klanten zelf heel goed in de gaten wanneer hun dak onderhoud, dakrenovatie of vervanging nodig heeft. Denk daarbij aan loszittende en verschoven dakpannen, gebarste leien, opwaaiende loodflappen op een plat dak of vochtplekken op je plafond of muren op zolder. Ben je minder zeker van je zaak, laat dan op korte termijn een dakinspectie uitvoeren door onze ervaren dakdekkers. Stel je dakrenovatie of het vervangen van je dak niet uit! Anders kan dit later zorgen voor veel problemen en bijbehorende kosten, waar je niet op zit te wachten.

Uw voordelen

Specialist in dakrenovaties & lood- en zinkwerken
 20+ jaar ervaring met dakwerken en reparaties
Enkel vakkundige dakdekkers in dienst
10 jaar garantie op het dakwerk
Een scherpe offerte voor hoogwaardige producten & service
VCA-gecertificeerd
Maak afspraak
We nemen binnen 2-5 werkdag contact met je op.

Wanneer doe je een dakrenovatie of dakvervanging?

Elk dak is op gegeven moment aan vervanging of dakrenovatie toe. Hoe vaak dat is, hangt af van het soort dak en de dakbedekking die je hebt. Zo zijn er hellende, schuine daken met een dakbedekking van pannen, leien, shingles, zinken of koperen fels of roeven. En er zijn platte daken van bijvoorbeeld bitumen, kunststof of sedum (planten). Verderop zullen we je wat meer over de dakrenovatie van de verschillende daken vertellen.

Een schuin hellend dak vervangen of kiezen voor dakrenovatie

Wil je een hellend dak vervangen of renoveren dan kun je kiezen voor een nieuwe dakbedekking van dezelfde soort of voor een hele andere dakbedekking. Gewoon omdat dat beter bij de uitstraling van je huis past of omdat het bijvoorbeeld gezien de vorm of dakhelling meer geschikt is. De dakdekkers van de Haarlemse Dakservice zijn je graag van advies.

Kenmerken van dakpannen bij dakrenovatie
We kennen diverse soorten dakpannen. De hellingsgraad van je dak is van belang bij de keus voor een bepaalde dakpan. Mooie dakpannen zijn echt een sieraad voor je huis. De keus is enorm. Van keramische en geglazuurde pannen tot alle mogelijke soorten betonnen dakpannen. Een dakrenovatie of vervanging met dakpannen is een goedkopere keus. Bovendien kan het dak dan weer zo’n 30-35 jaar mee.

Kenmerken van een leien dak bij dakrenovatie
Waar je het leien dak vroeger vooral aantrof op kerken en kastelen, vind je tegenwoordig leien daken steeds vaker in gewone woonwijken. Bij dakrenovatie is de keus voor een leien dak helemaal niet gek als je je bedenkt dat leipannen bijzonder stormvast, zeer degelijk en erg fraai zijn. Het leggen van een leien dak is wel gespecialiseerd werk, waar onze dakdekkers veel ervaring mee hebben. Leien zijn bij dakrenovatie wel wat duurder in aanschaf dan pannen, maar gaan ook wat langer mee: 80-100 jaar).

Kenmerken van shingles voor dakrenovatie
Dakshingles zien eruit als leien, maar zijn gemaakt van bitumen of soms van hout. Het is een goedkope, lichtgewicht en flexibele dakbedekking, veelal toegepast op bijgebouwen met hellende daken. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Omdat shingles een goed geventileerde dakconstructie vragen, gebruiken onze dakdekkers deze vooral bij de dakrenovatie van tuinhuizen en carports. De levensduur van een shingles dak is doorgaans wat korter dan dat van andere dakbedekkingssoorten.

Dakrenovatie met zinken of koperen fels
Het felsdak is geschikt voor alle typen daken en valt onder de lichtgewicht daken. Een felsdak wordt samengesteld uit dunne koper of zinken dakpanelen. Deze hebben opstaande randen die bij de montage door de dakdekker in elkaar gevouwen (gefelst) worden. Deze vouwmethode maakt het risico op lekkage nihil. Deze felsdaken gaan lang mee. Hun levensduur kan oplopen tot 100 jaar. Deze dakbedekking maakt je dakrenovatie wel wat duurder in aanschaf.

Een dakrenovatie met roevendak
Het roevendak is geschikt voor daken met een lichte tot steile helling. Het bestaat uit dunne metalen platen van zink, koper of lood en tegenwoordig ook van prefab aluminium of staal. De platen worden door de dakdekker door middel van met metaal bedekte latten met elkaar verbonden. Het roevendak zijn uitstekend geschikt voor een klimaat waar grote temperatuurschommelingen voorkomen, omdat de dakconstructie goed kan krimpen en uitzetten. Het roevendak is bij een dakrenovatie wat duurder in aanschaf, maar gaat een stuk langer mee dan de andere dakbedekking (gemiddeld zo’n 100 jaar).

Dakrenovatie plannen?

Maak afspraak
We nemen binnen 2-5 werkdagen contact met je op.

Een schuin hellend dak vervangen of kiezen voor dakrenovatie

Is je platte dak aan renovatie of algehele vervanging toe of heb je een lekkage? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een dakdekker. Er is een ruime keus bij dakrenovatie van het platte dak. Hieronder zetten we wat dakbedekking voor je op een rij. We adviseren je graag verder hierover.

Kenmerken van een bitumen dak
Bitumen wordt ook wel dakleer of roofing genoemd. Onze dakdekkers leggen dit vooral bij dakrenovatie van platte daken van bijvoorbeeld garages, dakkapellen, uitbouw of bovendaken. Mits goed onderhouden heeft een bitumen dakbedekking een lange levensduur. Ben je op zoek naar een betaalbare dakbedekking voor je platte dak, dan is bitumen een goede keus.

Kenmerken van een kunststof dak
Bij dakrenovatie of vervanging van het dak kiest men tegenwoordig meer en meer voor de kunststof dakbedekking. Het grote voordeel van kunststof dakbedekking is zijn duurzaamheid en gunstige prijs. In kunststof dakbedekking kennen we twee veelgebruikte soorten: EPDM en PVC. Beide hebben een lange levensduur.

  • EPDM is sterk materiaal wat goed UV-bestendig is. Het soepele materiaal bestaat uit één stuk. Soms kan EPDM bovenop de al bestaande dakbedekking aangebracht worden, waardoor de dakrenovatie wat sneller in aanleg is.
  • PVC is een flexibel lichtgewicht materiaal dat zich goed laat voegen. Bovendien heeft het de eigenschap dat het kan inkrimpen en uitzetten bij temperatuurschommelingen.

Kenmerken van een groen sedum dak
Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en duurzame oplossing, dan leent een plat dak zich uitstekend voor het aanleggen van een groen sedum dak, met planten. Het beschermt je dak tegen zon, regen, wind en temperatuurswisselingen en is goed voor de biodiversiteit. Met een sedum dak kan de levensduur van je platte dakbedekking oplopen tot wel 60 jaar.

Wil je een dakrenovatie met sedum, dan brengen onze dakdekkers sedummatten of cassettes met planten aan. Zo krijgt je dak een unieke en duurzame uitstraling. Een sedum dak aanleggen kan het gehele jaar door, maar de beste tijd is in de herfst of de lente. Dat zijn de beste seizoenen voor plantengroei.

Copyright © 2022 Haarlemse Dakservice B.V.

Haarlemse Dakservice B.V.

Palletweg 72 2031 DC Haarlem KvK: 89660250
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram