Dakisolatie service

Specialist in dakisolatie met 20 jaar ervaring. Maak 't verschil met een goed geïsoleerd huis.

Weet wat je op je dak haalt:

Specialist in dakisolatie

In een tijd waarin de energiekosten de pan uit rijzen overwegen veel mensen om een dakisolatie te laten uitvoeren. Dan ben je bij de Haarlemse Dakservice aan het juiste adres voor een gedegen dakisolatie die echt het verschil gaat maken. De Haarlemse Dakservice heeft in haar 20-jarig bestaat al vele dakisolaties met succes uitgevoerd in Haarlem en omstreken. Ons team van gecertificeerde dakdekkers zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden van verschillende vormen van dakisolatie. Je dak is bij ons in vertrouwde handen.

Als het gaat om energiebesparende maatregelen, dan is dakisolatie ongetwijfeld een van de meest rendabele aanpassingen. De warme lucht in je woning stijgt en verdwijnt dus regelrecht naar zolder, onder het dak. Daar blijft deze liefst zo lang mogelijk hangen. Als deze warme lucht vervolgens door onvoldoende dakisolatie echter ongewenst snel je woning verlaat, moet je de kachel harder opstoken. 32% van het warmteverlies verlaat je huis vaak door een onvoldoende geïsoleerd dak.

De voordelen van dakisolatie

Een goed geïsoleerd huis biedt je veel voordelen. Vooral schuine daken zorgen zonder goede dakisolatie voor veel warmteverlies. Met een goed geïsoleerd dak zul je je woning optimaal kunnen verwarmen en warm houden. Door de verwarming wat graadjes lager te kunnen zetten, spaar je kosten en ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig (minder CO2 uitstoot!). Bovendien levert een goed geïsoleerd huis een mooi energielabel op. Dit energielabel heb je nodig als je je huis wilt verkopen.

Naast dat het energiebesparend is, heeft goed aan gebrachte dakisolatie ook een geluidwerende en brandvertragende werking.

Waarom dakisolatie?

voor een behaaglijke en comfortabele woning
voor een lagere energierekening
voor minder stoken en daardoor minder CO2-uitstoot, goed voor het milieu
voor een waardestijging van je woning
voor een goed energielabel, bij verkoop van je woning
Maak afspraak
We nemen binnen 2-5 werkdagen contact met u op.

Kostenbesparing met dakisolatie

Een warmer huis en ook nog eens een lagere energierekening? Wie wil dat jou niet? Investeren in een goede dakisolatie levert je dus uiteindelijk, zowel op korte als lange termijn, een lagere energierekening op. Bij de Haarlemse Dakservice zijn wij specialist in het plaatsen van dakisolatie. Met onze 20 jaar lange ervaring leveren wij kwaliteit op maat. We komen daarvoor eerst kijken bij jou thuis om te overleggen wat de besparingsmogelijkheden zijn. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende vormen van dakisolatie.

De kosten van dakisolatie

Op de vraag wat een dakisolatie kost hebben we geen kant-en-klaar antwoord. Geen dak is hetzelfde. Ze verschillen in vorm (plat of hellend) en in grootte. Daarbij kun je het dak van binnenuit en van buitenaf isoleren. Je hebt keus in het type en de dikte van isolatiemateriaal. Het ene materiaal isoleert beter dan het andere. Daarbij komt bij dakisolatie het arbeidsloon van de dakdekker en eventueel aanvullend materieel dat nodig is, zoals bijvoorbeeld een steiger of hoogwerker.

Kosten van dakisolatie in een offerte op maat

Voordat we een offerte kunnen maken komen we eerste bij jou op locatie kijken. We houden rekening met je wensen en geven je daarbij graag advies. Zo komen we tot de voor jou meest optimale dakisolatie. Op basis daarvan kunnen we je een scherp prijsvoorstel op maat doen. Om je een idee te geven van de globale dakisolatie kosten heeft Milieucentraal dat voor je op een rij gezet. Geen huis is echter hetzelfde dus kunnen de kosten bij jouw huis ook enorm meevallen, en soms ook eerlijk gezegd tegen vallen. Hoe dan ook, we geven je graag advies als je een dakisolatie overweegt. Rekening houdend met jouw wensen en mogelijkheden kunnen we je vrijblijvend een scherpe prijsvoorstel doen.

Kan ik subsidie aanvragen voor dakisolatie?

Ja, je kunt als huiseigenaar subsidie aanvragen voor het isoleren van je dak. Dat is een win-win situatie: geld ontvangen en geld besparen.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Kies je voor dakisolatie dan kun tot € 30,00 per m2 subsidie terugkrijgen, voor een dak tussen de 20 en 200 m2. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet je tegelijkertijd ook een andere isolatiemaatregel (zonneboiler, waterpomp, HR++ glas e.d.) laten uitvoeren voor eigen kosten.

En je moet het juiste isolatiemateriaal gebruiken dat voldoet aan de gestelde isolatiewaarde. Kijk hiervoor op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ISDE.

Dakisolatie specialist nodig?

Maak afspraak
We nemen binnen 2-5 werkdagen contact met je op.

Dakisolatie van een plat dak

Het isoleren van een plat dak kan van binnenuit, met bijvoorbeeld glaswol en isolatieplaten. Dit is een goedkopere optie dan dakisolatie van buitenaf. Doen we een dakisolatie van je platte dak van buitenaf dan gebeurt dit doorgaans door het aanbrengen van kunststof platen. Zo heeft je dakbedekking minder last van temperatuurschommelingen en heeft daardoor ook minder kans op barsten of scheuren. Daarnaast vormt deze dakisolatie dan ook een warmtebuffer. Dat betekent dat je dak overdag de warmte opslaat en wanneer het ’s nachts afkoelt, je dak die warmte weer langzaam afgeeft.

Brengen we dakisolatie op het platte dak aan van buitenaf, dan kan dat ook zonder dat de bestaande dakbedekking verwijderd hoeft worden. Dat bespaart kosten. Het dak gaat dan wel wat minder lang mee.

Dakisolatie van een schuin dak

Ook dakisolatie van een schuin dak kun je doen van binnenuit of van buitenaf. Allebei heeft ze zo hun voor- en nadelen.

Voordelen van schuin dakisolatie van binnenuit

 • vaak de goedkoopste manier van dakisolatie
 • hoge isolatiewaarde
 • isolatie met rots- of steenwol, netjes afgewerkt met extra isolerende platen
 • door gebruik van speciaal isolatiemateriaal wordt het ruimteverlies op zolder beperkt
 • werkzaamheden zijn minder afhankelijk van het weer

Nadelen van schuin dakisolatie van binnenuit

 • meer rommel in huis
 • hoogte verlies in de ruimte onder het dak

Voordelen schuin dakisolatie van buitenaf

 • eenvoudiger aan te brengen dakisolatie
 • geen rommel in huis
 • hogere isolatiewaarde door minder kieren tussen het isolatiemateriaal
 • dakisolatie is goed te combineren met een nieuwe dakbedekking, dat bespaart kosten
 • er ontstaat geen ruimteverlies op zolder

Nadelen van schuin dakisolatie van binnenuit

 • bestaande dakbedekking moet geheel verwijderd en teruggeplaatst worden
 • dakisolatie materiaal aan de buitenkant is wat duurder
 • werkzaamheden zijn meer afhankelijk van het weer
Copyright © 2022 Haarlemse Dakservice B.V.

Haarlemse Dakservice B.V.

Palletweg 72 2031 DC Haarlem KvK: 89660250
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram