Specialist in dakisolatie met 20 jaar ervaring. Maak 't verschil met een goed geïsoleerd huis.
In een tijd waarin de energiekosten de pan uit rijzen overwegen veel mensen om een dakisolatie te laten uitvoeren. Dan ben je bij de Haarlemse Dakservice aan het juiste adres voor een gedegen dakisolatie die echt het verschil gaat maken. De Haarlemse Dakservice heeft in haar 20-jarig bestaat al vele dakisolaties met succes uitgevoerd in Haarlem en omstreken. Ons team van gecertificeerde dakdekkers zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden van verschillende vormen van dakisolatie. Je dak is bij ons in vertrouwde handen.
Als het gaat om energiebesparende maatregelen, dan is dakisolatie ongetwijfeld een van de meest rendabele aanpassingen. De warme lucht in je woning stijgt en verdwijnt dus regelrecht naar zolder, onder het dak. Daar blijft deze liefst zo lang mogelijk hangen. Als deze warme lucht vervolgens door onvoldoende dakisolatie echter ongewenst snel je woning verlaat, moet je de kachel harder opstoken. 32% van het warmteverlies verlaat je huis vaak door een onvoldoende geïsoleerd dak.
Een goed geïsoleerd huis biedt je veel voordelen. Vooral schuine daken zorgen zonder goede dakisolatie voor veel warmteverlies. Met een goed geïsoleerd dak zul je je woning optimaal kunnen verwarmen en warm houden. Door de verwarming wat graadjes lager te kunnen zetten, spaar je kosten en ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig (minder CO2 uitstoot!). Bovendien levert een goed geïsoleerd huis een mooi energielabel op. Dit energielabel heb je nodig als je je huis wilt verkopen.
Naast dat het energiebesparend is, heeft goed aan gebrachte dakisolatie ook een geluidwerende en brandvertragende werking.
Een warmer huis en ook nog eens een lagere energierekening? Wie wil dat jou niet? Investeren in een goede dakisolatie levert je dus uiteindelijk, zowel op korte als lange termijn, een lagere energierekening op. Bij de Haarlemse Dakservice zijn wij specialist in het plaatsen van dakisolatie. Met onze 20 jaar lange ervaring leveren wij kwaliteit op maat. We komen daarvoor eerst kijken bij jou thuis om te overleggen wat de besparingsmogelijkheden zijn. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende vormen van dakisolatie.
Op de vraag wat een dakisolatie kost hebben we geen kant-en-klaar antwoord. Geen dak is hetzelfde. Ze verschillen in vorm (plat of hellend) en in grootte. Daarbij kun je het dak van binnenuit en van buitenaf isoleren. Je hebt keus in het type en de dikte van isolatiemateriaal. Het ene materiaal isoleert beter dan het andere. Daarbij komt bij dakisolatie het arbeidsloon van de dakdekker en eventueel aanvullend materieel dat nodig is, zoals bijvoorbeeld een steiger of hoogwerker.
Ja, je kunt als huiseigenaar subsidie aanvragen voor het isoleren van je dak. Dat is een win-win situatie: geld ontvangen en geld besparen.
Kies je voor dakisolatie dan kun tot € 30,00 per m2 subsidie terugkrijgen, voor een dak tussen de 20 en 200 m2. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet je tegelijkertijd ook een andere isolatiemaatregel (zonneboiler, waterpomp, HR++ glas e.d.) laten uitvoeren voor eigen kosten.
En je moet het juiste isolatiemateriaal gebruiken dat voldoet aan de gestelde isolatiewaarde. Kijk hiervoor op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ISDE.
Het isoleren van een plat dak kan van binnenuit, met bijvoorbeeld glaswol en isolatieplaten. Dit is een goedkopere optie dan dakisolatie van buitenaf. Doen we een dakisolatie van je platte dak van buitenaf dan gebeurt dit doorgaans door het aanbrengen van kunststof platen. Zo heeft je dakbedekking minder last van temperatuurschommelingen en heeft daardoor ook minder kans op barsten of scheuren. Daarnaast vormt deze dakisolatie dan ook een warmtebuffer. Dat betekent dat je dak overdag de warmte opslaat en wanneer het ’s nachts afkoelt, je dak die warmte weer langzaam afgeeft.
Brengen we dakisolatie op het platte dak aan van buitenaf, dan kan dat ook zonder dat de bestaande dakbedekking verwijderd hoeft worden. Dat bespaart kosten. Het dak gaat dan wel wat minder lang mee.
Ook dakisolatie van een schuin dak kun je doen van binnenuit of van buitenaf. Allebei heeft ze zo hun voor- en nadelen.