Vragen? Bel 023 - 202 6148

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Enige voordelen van kunststof dakbedekking zijn dat er geen brander aan te pas hoeft te komen en dat het milieuvriendelijker is dan bitumineuze dakbedekking.

Dit doordat kunststof dakbedekking dunner en lichter is in gewicht en in veel gevallen ook 100% te recyclen. Doordat het materiaal licht in gewicht is kan in veel gevallen ook worden volstaan met een lichte ondercontructie. Kunststof dakbedekkingen zijn er in talloze soorten en types maar kunnen in hoofdlijnen ondergebracht worden in EPDM- of PVC dakbedekking.

EPDM kunststof dakbedekking

Oftewel ETHYLEEN PROPYLEEN DIEEN MONOMEER word vaak koud verlijmd, vergt weinig onderhoud en gaat probleemloos 40 tot 50 jaar mee.
Een EPDM folie kan des gewenst vooraf in de fabriek op maat gemaakt worden waarna het op het dak in een keer kan worden uitgevouwen.Bij vervanging is het materiaal 100% te hergebruiken. Daarmee is EPDM kunststof dakbedekking minder milieubelastend dan vele andere soorten dakbedekking.

De voordelen op een rijtje:

1. 100% recyclebaar
2. Uit 1 stuk te leveren
3. Zeer elastisch, 400% rekbaar
4. Snelle plaatsing
5. Gaat probleemloos 40/50 jaar mee

EPDM kunststof dakbedekking kan op nagenoeg alle ondergronden worden aangebracht echter niet direct over oude mastiek dakbedekking, hiervoor dient de mastiek dakbedekking te worden verwijderd of er dient eventueel een scheidingslaag te worden toegepast. EPDM kunststof dakbedekking is er in diktes van 1.0, 1.2, 1.5mm en wordt in ons geval altijd in 1,2mm toepast. Hierdoor kunnen we een langere levensduur garanderen.

APAX dakbedekking

APAX is een half kunststof half bitumineuze dakbedekking met alle voordelen van een goede kunststof dakbedekking. APAX is de nieuwe dakbaan van Troelstra & de Vries en kan waar nodig zonder open vuur worden verwerkt waardoor deze ook geheel voldoet aan de NEN6050 (brandveilig detailleren op daken) APAX is in de meeste gevallen als 1-laags systeem aan te brengen en is hierdoor relatief licht in gewicht. Met een levensduur van 35 tot 40 jaar is APAX een goede concurrent voor EPDM dakbedekking.

De voordelen op een rijtje:

1. Lange levensduur (tot wel 2x langer dan bitumen)
2. Licht in gewicht (meestal 1-laags)
3. Milieuvriendelijk
4. 100% recyclebaar
5. Luxe uitstraling

EPDM kunststof dakbedekking dak klant

Kunststof dakbedekkingen afgerond project

Postadres
Palletweg 72
2031 DC Haarlem

info@haarlemsedakservice.nl
023 202 6148

Openingstijden
Ma t/m vrij 08:00-17:00

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in Haarlem en omstreken.

Spoedgeval?

Neem direct contact met ons op

Haarlemse Dakservice is VCA-gecertificeerd:vca logo

Volg ons ook op facebook   facebook

KvK 61652199